DanubiSoft

Evolúció a gyártástervezésben

Szervezze gyártását intelligens gyártástervező és optimalizáló megoldásunkkal!

A POEM (Probabilistic Optimization Engine for Manufacturing) megoldás a DanubiSoft Kft. által fejlesztett rendszer, aminek fő feladata, a gyártás finomprogramozása.

A POEM önálló termékként a piacon megtalálható, valamennyi ERP és MES rendszerhez könnyen integrálható.

DNA

POEM APS
Intelligens finomtervezés

Hatékony és egyszerű megoldás, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt hozza ki vállalatából.

A POEM APS feladata, hogy megadott törzsadatok és elérhető erőforrások figyelembe vételével a vállalat számára a lehető legideálisabb gyártási ütemtervet készítse, ami a gyártás finomprogramozását jelenti.

A POEM rendszerben a gyártástervezést és optimalizálást mesterséges intelligencia segítségével, egy genetikussal algoritmus végzi.

POEM APS tervezési szintjei

A POEM rendszer többféle tervezési lehetőséget kínál a felhasználóknak, így minden ügyfelünk a számára legmegfelelőbb szintű automatizmussal tervezheti gyártását.

Kézi tervezés

A kézi tervezés az első szintet képviseli, mely lehetővé teszi az ütemtervben szereplő műveletek manuálisan (drag and drop módszerrel) történő egyszerű áthelyezését. Fontos, hogy a POEM APS rendszer a kézi tervezésnél is figyelembe veszi a költségeket és a technológiai függőségeket. Ennél a tervezési szintnél nincsen optimalizálás.

Heurisztikus tervezés

A tervezés ebben az esetben már automatizálást is segítségül hív a munkák sorrendjének kialakításához. A heurisztikus ütemezés lehetőséget ad arra, hogy a termeléstervező egyetlen kattintással hatékony és megvalósítható termelési tervet készítsen másodpercek alatt. Ez a tervezési szint nagyszerű eszköz a gyors és hatékony gyártási tervek előállítására.

Gépi tervezés

A gépi tervezésnél az ütemezést rábízzuk a POEM APS mesterséges intelligenciájára. A genetikus algoritmus figyelembe veszi az összes gyártási törzsadatot, szabályt, a receptúrában meghatározott feltételeket. Az APS egy egyensúlyi állapotot próbál teremteni az egymás ellenható feltételek között. A megvalósítható gyártási terveket költség alapon kiértékeli és javaslatot tesz.

POEM APS Interaktív tervezőtáblája

Hogyan optimalizál a POEM APS?

Az algoritmus néhány percnyi futtatás alatt, akár több ezer, ténylegesen megvalósítható gyártási terv összehasonlításából, a megadott paramétereknek megfelelően igyekszik a leghatékonyabb tervet megtalálni, ezzel gyorsabbá és olcsóbbá tenni a gyártást. Fontos, hogy a gyártási terv a tervezés futtatásának minden pillanatában végrehajtható, megvalósítható.

A genetikus algoritmus a felhasználó által kiválasztott optimalizációs séma prioritásait vagy a termeléstervező egyedi szempontjainak teljesítését célozza meg.

A megoldás legfőbb értéke, hogy képes a kiválasztott beállítások egymás ellen ható szempontjai között egyensúlyt teremteni, reagálva a változó piaci körülményekre.

Miért válassza a POEM APS-t?

 • MI lehetőségeinek kiaknázása

  A mesterséges intelligencia által nyújtott gyorsaság és komplexitás kihasználása a gyártástervezésben

 • Költségmonitoring

  A gyártási tervbe történő beavatkozások technológiai és költségvonzatai azonnal láthatók

 • Minőségi vevőkiszolgálás

  A vevőkkel történő kommunikációját mindig megbízható információkra alapozhatja

 • Gyors reakció a nem várt eseményekre

  Minden szempontra kiterjedő, gyors újratervezés

 • Dinamikus döntési mechanizmus

  Gyors alkalmazkodás a piac változó körülményeihez

 • Átlátható terv

  Informatív és áttekinthető tervezőtábla

 • Komplex erőforrás kezelés

  Az APS támogatja a gépek, szerszámok, személyek és képesítések összetett tervezését

 • Integrálható

  Összekapcsolható már meglévő ERP rendszerekkel